Borke

 
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Home Vermaak Filasofi Waar is mijn vriendje?

Waar is mijn vriendje?

E-mail Print PDF

Waar is mijn vriendje?

TC voor het chaletDenkende Sofi's Morgens als ik wakker wordt komt Leo of Astrid de trap af lopen. Dan mag ik uit mijn bench en dat vindt ik altijd een enerverend moment. Ik probeer ze dan uitgebreid te begroeten, zodat ik lekker veel aandacht krijg. Maar dan is het klaar en sta ik daar. Gelukkig is er dan ook Borke nog die ik kan begroeten.
Borke nibbelt aan mijn vacht en we stoeien wat. Het is een ritueel en daar hou ik van. Rituelen geven me rust en zekerheid. Borke gaat meestal na een tijdje dollen nog even terug op zijn slaapmatje.
Maar dan is er altijd nog TC, mijn rots in de branding, die daar midden in de keuken zit. TC laat mijn toenaderingen altijd gelaten over zich heen komen. Ik nibbel zijn vacht en ik mag met mijn grote bek zijn stoere nek helemaal omvatten. Het duurt niet lang of zijn nek is helemaal nat. TC gaat helemaal languit op de grond liggen en laat het gewoon gebeuren. Als ik iets te hard bijt draait hij zich om en blaast. Soms wordt ik dan door de baas teruggefloten. Ik moet dan even aan de kant om TC de kans te geven weg te springen, maar dat doet hij nooit! Hij blijft doodleuk languit op de grond liggen. Misschien houdt hij ook van rituelen?

TC in de tuinMaar nu is er wat raars gebeurd. Deze week had TC niet meer zoveel zin in het ritueel en ik mocht van de baas ook niet echt met hem spelen. Vrijdagmiddag kwam Leo eerder thuis en stond hij met Astrid bij TC die languit op de aanrecht lag. Hij leek wel heel erg moe. Ze hebben daar wel een uur bij hem gestaan. Toen hebben ze hem weer in de reistas gestopt en zijn ze met hem weggegaan. Dat was al de tweede keer die dag en eerder deze week was dat ook al gebeurd.
Geduldig heb ik met Borke liggen wachten tot ze weer terugkwamen, maar dat duurde wel lang hoor. Toen ze er eindelijk waren heb ik ze weer begroet natuurlijk. Maar nu ik er nog eens over nadenk, heb ik TC daarna niet meer gezien.

Ik weet niet waar hij is, maar ik mis het ritueel. Zou hij ergens anders een mooier ritueel hebben gevonden? Iets waarbij hij meer, mooiere en zachtere aandacht kan krijgen dan ik hem kon geven? Zouden Leo en Astrid dat hebben geweten en hem die kans hebben gegund?

TC snuift wat opAllemaal vragen die ik niet kan beantwoorden. Dus kijk ik maar weer vooruit. Er zijn nog meer katten in huis die ik van mijn charmes kan laten genieten. Morgen ga ik met een nieuwe cursus rituelen voor katten beginnen. Borke wil vast wel helpen...

  --  Sofi
Laatst aangepast ( zondag, 02 november 2008 21:42 )  
P1110703.JPG

Specials

StabijReuenParade

Op 10 oktober 2009 organiseerde de NVSW (Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen) weer een fokkersdag, waarvoor de pups geboren in 2008, die op dat moment ca. 1 jaar of iets ouder zijn, waren uitgenodigd samen met hun ouders.
Lees meer...