Borke

 
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Home Vermaak Filasofi Vaderdag is moederdag

Vaderdag is moederdag

E-mail Print PDF

Denkende SofiLaatst was het vaderdag en Borke mocht meedoen omdat er net daarvoor puppies van hem waren geboren. Maar wat is nu eigenlijk vaderdag? Het kan toch niet zo zijn dat alle vaders op dezelfde dag vader zijn geworden?

Of alle moeders op dezelfde dag moeder? Wat ik ook zo raar vind aan vaderdag: het is telkens op een andere datum! Wel altijd op zondag, maar de datum is telkens anders. Zo kun je toch nergens van op aan? Dat brengt aleen maar onrust en onzekerheid...

Goed beschouwd is een hond natuurlijk pas vader als hij vader is geworden, dus op de geboortedag van zijn eerste puppies. Ah! - dus mijn vaders vadersdag valt op mijn geboortedag en valt ook samen met mijn moeders moederdag! Als eerstgeborene heb je dus nogal wat impact. Je veroorzaakt drie feestdagen in een klap. Heel mooi toch, want omdat niet iedereen tegelijk geboren wordt, zijn die feestdagen netjes gespreid over het hele jaar. Zo is het altijd wel ergens vader- en moederdag. De datum ligt mooi vast, precies op je verjaardag zodat je het niet kunt vergeten.
Een veel betere definitie dus, hoewel er wel wat uitzonderingen kunnen zijn.
Zo zijn er vaders die al vader zijn voordat moeder moeder is en moeders die al moeder zijn voordat vader vader is, soms zonder elkaars medeweten.
Als je dan je vaders vaderdag wilt weten om het gepast te kunnen vieren, kan zo een vraag natuurlijk tot pijnlijke verrassingen leiden. Ik ben daar zelf heel praktisch in. Zolang niemand mij nader informeert vier ik gewoon vaderdag en moederdag op mijn eigen verjaardag.
Bij Borke zijn die feestdagen allemaal precies bekend. Hij weet dus exact welke data voor feest in aanmerking komen. Bij mij ligt dat heel anders, ik weet niet eens wanneer ik jarig ben.

Toen ik uit Spanje kwam schatte de dierenarts mij ongeveer 2 jaar oud. Als "ongeveer" betekent: plus of min een half jaar, dan moet ik dus voor de zekerheid iedere dag mijn verjaardag vieren -- en dus ook vaderdag en moederdag. Kijk, ieder nadeel heeft zijn voordeel, jullie begrijpen het al, ik ga feestend door het leven, een prima manier om met deze onzekerheid af te rekenen.
Denken jullie dat Borke daarop jaloers is? Nee hoor, die feest gewoon iedere dag mee!

  -- Sofi

Laatst aangepast ( zondag, 02 november 2008 21:38 )  
P1110727.JPG

Specials

Borke is een heerlijke hond, hij is aanhankelijk, baasgericht en een mooie jongen om te zien. Natuurlijk zijn wij niet geheel objectief, maar meerdere keurmeesters roemden zijn kwaliteiten en ook ervaren Stabij fokkers zijn van hem gecharmeerd.

Lees meer...