Borke

 
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte

Storm

E-mail Print PDF

Een schimmig figuur duikt op uit de ochtendschemering. Hij buigt zich over Borke.

Hee! Weet je wel dat je daar een kapvergunning voor nodig hebt?

Denkende SofiHet heeft vannacht gestormd en in het park achter ons huis zijn er behoorlijk dikke takken gesneuveld. Er liggen er een paar over het pad. Lastig voor de wat minder valide parkgangers. Leo sleept de takken daarom van het pad. Sommige gooit hij met een ferme zwaai aan de kant, geholpen door de nog altijd aanwezige harde wind. Maar Borke denkt dat Leo "gewoon" een stok aan het gooien is, voor hem. Natuurlijk voor hem, er is toch niemand anders in de buurt?

Borke duikt er achteraan en grijpt de tak. Leo loopt rustig door, zo'n grote tak kan Borke toch nooit meeslepen.

Borke met dikke takKapvergunning? Ik heb deze zo gevonden hoor, hij lag er echt al, zo voor het grijpen.

Ja hoor, dat zeggen ze allemaal. En waarom is die dan zo afgeknaagd van onderen? Dat lijkt wel het werk van een bever.

Het is echt waar hoor, de baas heeft hem voor me gegooid, er liggen er nog meer. En uhhh, een bever, is dat een angstig hondje? Dat ben ik niet hoor.

Nou het zal wel. Wat is je naam eigenlijk?

Borke...meneer.

OK, luister goed Bever,...

Borke, niet Bever...

Ik vind het nu wel genoeg. Ik ga optreden. Ik zal die rare man eens wegjagen, waar is die trouwens gebleven? Die schimmige figuur, is dat wel echt een mens of is het een buigende struik? Speelt de storm Borke parten en hoort hij stemmen? Als ik dichterbij kom wordt ik bijna onderuitgehaald door een paserende grote tak, aangedreven door ..... Borke! Het is hem toch gelukt! Zo snel als de lange tak het toelaat probeert hij vol trots Leo van het pad te vegen, maar die ziet hem gelukkig aankomen.

Ik weet niet waar de schim is gebleven, ik heb hem vast weggejaagd met mijn stoere uitstraling. Wat kan een ochtend toch snel vermoeiend zijn. Straks zal de luchtdruk weer stijgen en de zon gaan schijnen. Dan wordt alles weer duidelijker, de zon blaast alle schimmen en stemmen weg.

De baas is toe aan koffie. Easy listening en de krant. We staren wat uit het raam naar de wuivende bomen. This too will pass.....

-- Sofi

Laatst aangepast ( zondag, 02 november 2008 21:38 )  
P1110727.JPG

Specials

StabijReuenParade

Op 10 oktober 2009 organiseerde de NVSW (Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen) weer een fokkersdag, waarvoor de pups geboren in 2008, die op dat moment ca. 1 jaar of iets ouder zijn, waren uitgenodigd samen met hun ouders.
Lees meer...