Borke

 
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Home Stories Laatste verhalen Een Spaanse schone

Een Spaanse schone

E-mail Print PDF

Sofi is een Spaanse Schone die sinds 17 maart 2007 bij ons woont samen met onze Friese Stabij reu Borke en 6 Maine Coon katten.

Op het moment dat ik dit schrijf woont Sofi 3.5 maand bij ons en het lijkt alsof zij al veel langer bij ons is.

Sofi heeft een schofthoogte van ca. 62 cm en weegt 22 kg, een slanke en atletische dame. Naar schatting van de dierenartsen is zij geboren begin 2005. Zij kan goed loslopen en reageert op de fluit, verder is zij dol op de snoepjes die ik haar gedurende de wandelingen voer. Zij speelt graag met onze Borke en met andere honden die wij tegenkomen in het losloopgebied achter ons huis. Met alle honden kan zij het altijd goed vinden, het is een genot om met haar te wandelen. Zij laat zich echter met de fluit goed weglokken uit het spel als wij weer verder wandelen. Naarmate zij langer bij ons is fluiten wij haar steeds minder en let zij uit zichzelf steeds beter op waar wij zijn. Als je Sofi net loslaat dan is het als een net geopende fles champagne, zij spuit weg en gaat keihard rennen en komt daarna uit zichzelf naar ons toe rennen, wetend dat wij altijd snoepjes bij ons hebben. Tijdens de wandeling komt ze spontaan vaak naast ons lopen om snoepjes te scoren. Als zij buiten lekker uitgerend is, dan is zij in huis rustig. Zo rustig is zij ook als wij haar meenemen op visite, zij gaat lekker liggen slapen.

Rauw vlees

Vanaf de eerste dag dat zij bij ons is, eet Sofi een zelf samengesteld menu van rauw vlees, bevleesde botten, orgaanvlees, vis en gepureerde rauwe groente. Zij doet het er geweldig op en met de dag zag je haar vacht kwaliteit en kleur verbeteren en haar ontlasting werd steviger. Het is een machtig gezicht om haar geitenribben of een konijn of zalmkop weg te zien knagen. Haar gebit is dan ook stralend wit en schoon.

Sofi is een ‘knaagdier’ en dat betekent ook helaas dat een paar keer aan onze meubels heeft geknaagd, het heeft niets met verlatingsangst te maken (zij kan uitstekend allen thuis blijven samen met Borke), want ze doet het ook als wij erbij zijn. Het hele huis ligt nu vol met flossen en daar knaagt zij graag aan. Als wij weggaan en gedurende de nacht slaapt zij in een bench en daar gaat zij overdag zelf ook graag in liggen, blijkbaar vindt zij het een veilige plek. Sofi heeft in haar jonge leven veel meegemaakt en wij vermoeden dat het geknaag voor een deel door spanning komt. Als je haar ziet dan is het een zeer stoïcijnse hond, maar er is in korte tijd veel met haar heen en weer gesjouwd: van haar baas in Spanje naar het dodingscentrum, vandaar naar het asiel, toen transport naar Nederland, naar het opvanggezin bij Karin en Paul en daarna naar ons en dat alles in een paar maanden tijd. Wij geven haar een homeopatisch rustgevend middel en dat lijkt wel te helpen: zij knaagt minder. Daarnaast is zij nog een jonge hond, dus wij vertrouwen erop dat het knagen minder wordt.

Baasgericht

Sofi is enorm baasgericht, zij houdt ons goed in de gaten en reageert goed op handgebaren. Het is een aanhankelijke lieve hond, zeer zachtaardig. Wij hebben haar nog nooit horen grommen en ze reageert onbevangen op alle nieuwe dingen die zij meemaakt. Wij zouden haar nooit meer willen missen en ik denk dat zij dat inmiddels ook doorheeft, zij vindt alle mensen en kinderen leuk, maar weet heel goed wie haar baasjes zijn!

Laatst aangepast ( vrijdag, 28 augustus 2009 20:41 )  
P1110299.JPG

Specials

Sofi heeft een stroomband – dierenmishandeling?

Wat doe je als je hond buiten braaf losloopt en komt als je roept of fluit tot dat je haar niet meer kunt bereiken, omdat… er een sterk wildspoor of overstekend wild is en ze volledig uit zicht verdwijnt en je maar moet hopen dat het goed afloopt? Toch een stroomband?

Lees meer...

Bezoekers

We hebben 40 gasten online