Borke

 
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Home Stories Laatste verhalen Boswandeling Desudo Blindengeleidehonden

Boswandeling Desudo Blindengeleidehonden

E-mail Print PDF

Boswandeling met blindengeleidehonden.

Maarn, October 13, 2012.

afkoelen in de modderpoelEen wandeling met blindengeleidehonden en hun baasjes op een bosachtige, soms niet zo makkelijke ondergrond, is een bijzondere ervaring. Niet wat de honden betreft, die zijn gewoon aan het dollen met de andere honden.

 

Op weg in het bos met de blindengeleidehonden Het zijn de baasjes die indruk maken, omdat zij zich ondanks hun beperkte gezichtsvermogen toch wonderbaarlijk wel staande weten te houden op de af en toe toch wel glibberige ondergrond. De wandeling was echt door de natuur en dat leidt onvermijdelijk tot obstakels als omgevallen boomstammen en afgebroken takken die over het pad liggen. Het levert echter geen problemen op.
Boswandeling Desudo Blindengeleidehonden

 
Blindengeleidehonden en hun baasjes in actie

 

Het klinkt misschien raar, maar het doet me een beetje denken aan hoe de honden lopen. Die stormen overal doorheen en maken zich geen zorgen over waar ze hun pootjes neerzetten. Als er een pootje uitglijdt zijn er nog altijd drie pootjes over om te corrigeren, dus wat zou je moeilijk doen? Nu hebben mensen natuurlijk geen vier pootjes, maar blijkbaar hebben de blinden een soortgelijk gevoel ontwikkeld, waardoor de slippertjes makkelijk worden opgevangen. Als wij zelf onverwacht wegglijden gaan wij soms met onze armen staan zwaaien alsof we voor het eerst op rolschaatsen staan, terwijl blinde mensen bijna ongemerkt corrigeren. Het is gewoon een tweede natuur, omdat het nu eenmaal gebeurt als je niet ziet waar je je voeten neerzet.

De honden doen fantastisch werk als ze in hun tuig zitten en de baasjes voorgaan. Maar een groot deel van de wandeling lopen de honden vrij en zorgen we als groep ervoor dat de hindernissen veilig worden genomen. 

De wandeling werd georganiseerd door de stichting Desudo met als gids Petra Holierhoek, die een prachtige wandeling had uitgezet van Maarn naar Austerlitz en weer terug.

Volgende keer gaan we weer mee!

Meer foto's van de wandeling zien? Klik op de diavoorstelling

 

Meer weten over deze fantastische blindengeleidehonden? klik op het logo.Logo Desudo.nl

Boswandeling met blindengeleidehonden  

 

Laatst aangepast ( dinsdag, 30 september 2014 12:16 )  
P1110356.JPG

Specials

Sofi heeft een stroomband – dierenmishandeling?

Wat doe je als je hond buiten braaf losloopt en komt als je roept of fluit tot dat je haar niet meer kunt bereiken, omdat… er een sterk wildspoor of overstekend wild is en ze volledig uit zicht verdwijnt en je maar moet hopen dat het goed afloopt? Toch een stroomband?

Lees meer...

Bezoekers

We hebben 30 gasten online