Borke

 
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Home Vermaak Filasofi Rituelen

Rituelen

E-mail Print PDF
Filasofi
Het Ritueel
Ja, ik weet het, ik ben een hond die hangt aan rituelen. Ik laat het niet merken natuurlijk, maar het is wel zo.
Rituelen zijn lastig te veranderen en daar probeer ik nu iets op te vinden. Zoals je misschien wel weet is mijn leven onlangs totaal veranderd. Van een leven vol Borke naar een leven zonder Borke. Mijn grootste kameraadje deelde zijn rituelen altijd met mij, op zijn eigen enthousiaste, charmante wijze. We begonnen direct al 'smorgens vroeg met een potje stoeien in de kamer. De kunst was dan om net niet te wild tekeer te gaan, zodat de baas niet ingreep. En als we dan eindelijk gingen wandelen was er het ritueel van de halsband en wie er als eerste door de deur mocht gaan. Als er gewandeld werd mochten we los waar dat kon en dan gingen we ook echt "samen los". Soms ieder zijn ding, soms lekker achter elkaar aanjagen en stoeien.
Borke kon heel goed zwemmen en mocht dan vaak stokken uit het water halen. Ik zelf ga nooit verder dan tot mijn borst in het water, maar de stokken van Borke aanpakken als hij die naar de kant had gebracht kon ik als de beste. Borke vond dat prima, de baas had altijd wel weer een nieuwe stok.

Al die rituelen met Borke, dat waren mooie tijden. Ze zeggen dat vaste rituelen zorgen voor rust en dat  veranderingen juist zorgen voor onrust. Dat is dus mijn dilemma. De oude rituelen zijn weg en ik heb behoefte aan nieuwe. Maar alleen verandering kan daar voor zorgen en dat geeft weer...
Ik kom er zelf even niet uit. Gelukkig heb ik lieve baasjes die me helpen met de nieuwe rituelen met toch zo min mogelijk onrust. Klinkt wat tegenstrijdig, maar ik leg mijn hoofd maar in hun handen. Borke kon dat ook zo mooi doen. Dat is tenminste een ritueel dat niet veranderd is.

Rituelen

barf_plate1_1Ja, ik weet het, ik ben een hond die hangt aan rituelen. Ik laat het niet merken natuurlijk, maar het is wel zo.

 


Rituelen zijn mooi maar lastig te veranderen en daar moet ik iets op vinden. Zoals jullie misschien wel weten is mijn leven onlangs totaal veranderd. Van een leven vol Borke naar een leven zonder Borke. Mijn grootste kameraadje deelde zijn rituelen altijd met mij, op zijn eigen enthousiaste en charmante wijze. We begonnen direct al 's morgens vroeg met een potje stoeien in de kamer. De kunst was dan om net niet te wild tekeer te gaan, zodat de baas niet ingreep. En als we dan eindelijk gingen wandelen was er het ritueel met de halsbanden en wie er als eerste door de deur mocht gaan. Als er gewandeld werd mochten we los waar dat kon en dan gingen we ook echt "samen los". Soms ieder zijn ding, soms lekker achter elkaar aanjagen en stoeien. Borke kon heel goed zwemmen en mocht dan vaak stokken uit het water halen. Ik stond dan weer aan de kant om hem op te wachten, want zelf ga ik nooit verder dan tot mijn borst in het water, maar de stokken van Borke aanpakken als hij die naar de kant had gebracht, dat kon ik als de beste. Borke vond dat prima, de baas had altijd wel weer een nieuwe stok voor hem.

 

 

 


Al die rituelen met Borke, dat waren mooie tijden.

Ze zeggen dat vaste rituelen zorgen voor rust en dat  veranderingen juist zorgen voor onrust. Dat is dus mijn dilemma. De oude rituelen zijn weg en ik heb behoefte aan nieuwe. Maar alleen verandering kan daar voor zorgen en dat geeft weer...
Ik kom er zelf even niet uit. Gelukkig heb ik lieve baasjes die me helpen naar nieuwe rituelen met toch zo min mogelijk onrust. Klinkt wat tegenstrijdig, maar ik leg mijn hoofd maar in hun handen. Borke kon dat ook zo mooi doen. Ik heb het van hem geleerd en pas het nu toe. Dat is tenminste een ritueel dat niet veranderd is.

 

  --  Sofi

 

 

Laatst aangepast ( vrijdag, 12 augustus 2011 21:33 )  
P1130317.JPG

Specials

"Here!"

Je roept je hond en er gebeurt niets. Ken je dat gevoel? Dat kan anders!

Maar daar moet je wel wat voor doen. Wij zijn gestart met trainen op onvoorwaardelijk hier-komen volgens een systematische opbouw met een trainingsplan.

Lees meer...