Borke

 
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Home Stories Laatste verhalen Borke leeft voort...

Borke leeft voort...

E-mail Print PDF

Borke leeft voort in ons hart...

Bij Borke werd door de dierenarts lymfoom vastgesteld, een soort acute lymfatische leukemie. Deze agressieve vorm van bloedkanker deed Borke's gezondheid binnen enkele dagen heel snel achteruit gaan. Omdat er geen genezing mogelijk was, hebben we Borke op 21 Juli 2011 laten inslapen, om hem verder onnodig lijden te besparen.

Zeg me dat het niet zo is...

Door Astrid

Soms lopen de dingen in het leven heel anders dan je dacht en moet je maar zien dat je er mee leert leven... 

Zondag 17 Juli zijn Leo en ik met Borke en Sofi nog 1.5 uur wezen wandelen op het Rozendaalse veld met een groep mensen van het Barfplaats forum die Borke al langer kennen, met aansluitend een picknick. De foto's staan op onze site. 
Borke had het prima naar zijn zin, er waren ook leuke teefjes aanwezig en hij kon lekker in de plassen lopen. 
Wel viel het me op dat hij vaker erg braaf bij mij bleef lopen, maar toch ook niet de hele tijd. 
Achteraf bezien was er niemand van de groep die iets bijzonders aan Borke had gemerkt. 

Dinsdagochtend 19 Juli lag Borke nog op zijn rug in het gras te rollen en rende hij nog achter stokken aan. 
Diezelfde avond vonden wij hem toch wel erg mager op zijn rug, maar de weegschaal gaf hetzelfde gewicht aan, vreemd toch. 

De volgende dag 20 Juli naar de dierenarts en sindsdien zaten we in een achtbaan van emoties en hebben we in het belang van Borke heel snel doorgepakt en gehandeld. 

Wij zijn dankbaar voor de ruim zeven prachtige jaren die we met deze fantastische hond hebben doorgebracht, nooit zal er meer een voor mij zijn zoals hij, hij was als mijn schaduw. 

Wij hebben veel steun van onze dierenarts en hondenvrienden gehad en hier wil ik zeker graag Marianne bedanken voor haar steun.

 

Te jong gestorven op een leeftijd van 7.5 jaar, maar wel na een prachtig leven. Aan Borke hebben we alleen maar plezierige herinneringen, het was een fantastische kameraad. Als dekreu heeft Borke meerdere nestjes gemaakt, waaronder een nest in Zweden.

P1020623

 

Astrid schreef op 22 Juli 2011:

Gisteren was een bijzondere dag, ondanks alles ook een mooie laatste dag samen met Borke.
De hele dag lag hij aan mijn voeten, tot het laatste moment was hij als mijn schaduw.

Toen de dierenarts belde dat zij onderweg was, hebben we Sofi en onze altijd alom aanwezige poes Haley samen in mijn werkkamer gelaten en samen met Borke gewacht op de dierenarts.
Toen zij aanbelde ging Borke blaffend naar de deur, zoals altijd. Toen hij zag wie het was, begon hij haar meteen op zijn charmante kwispelende vriendelijke manier te begroeten.

Zij vertelde dat het middel waarmee zij hem in slaap zou brengen niet misselijk maakte, dus dat we hem gewoon konden afleiden met voertjes. Borke lag op de grond in de woonkamer en had het prima naar zijn zin, terwijl ik hem zelf gedroogde biologische kip-vleugeltips voerde, waar hij dol op was. Telkens als hij er een op had, keek hij enthousiast of er nog meer waren. 

Zo hadden we een paar mooie minuten samen, waarin hij langzaam wegzakte in een diepe slaap en er nog precies 1 tipje over was. We legden een handdoek onder hem en hij kreeg zijn laatste injectie en je zag het licht wegdoven uit zijn ogen.
Zo is hij heel mooi en vredig ingeslapen, charmant en lief tot het allerlaatste moment, zoals hij zijn hele leven voor ons geweest was. Wij streelden hem en roken aan hem, maar het was toch al anders… 

Wij lieten Sofi in de kamer, ze liep naar ons toe keek naar Borke snuffelde en moest daarna kijken wie die vrouw in de kamer was, maar haar handen roken naar kiptips, dus het was wel OK. Sofi kreeg een tipje en was blij.

Wij namen afscheid van de dierenarts en legden Borke op een autoplaid waar hij vaker op geslapen had en zo droeg Leo hem naar de achterbank van de auto. Sofi gehaald en achter in de auto gelaten en naar het crematorium in Stompwijk gebracht. Daar heeft Leo Borke zelf naar binnen gedragen en op zijn plaid neergelegd op een verhoging. 
Sofi snuffelde even aan hem en was verder rustig en kalm. We zijn daar even bij hem gebleven, koffie gedronken en toen was het tijd. Sofi achterin de auto gelaten en samen gezien hoe Borke in de oven werd gelegd.

P1020694

 

We zijn met Sofi weggegaan en hebben een eind met haar gewandeld in natuurgebied Vlietlanden, haar daarna een halfuurtje alleen in de auto gelaten, terwijl wij samen wat dronken in een plaatselijk café. Toen we terugkwamen bij de auto was Sofi rustig en kalm, net als bij het crematorium. We reden langs het crematorium, haalden de asbus op en reden naar huis.
Thuis zijn we samen de tuin in gegaan, naar een hoekje achterin de tuin aan de rand van het losloopgebied, waar een lampje op schijnt. Een plekje waar Borke graag kwam. Daar hebben we de grond open geharkt, de as gestrooid en ingeharkt.
Daarna hebben we Sofi er bij gehaald en op Borke’s plek in de tuin het glas geheven op Borke en een tijdje met Sofi in de tuin gezeten en onze wijn opgedronken.

Het was een mooie afronding van het leven van onze lieve Borke, charmant en aanhankelijk tot op het laatst.

Dag Borke…


 

Borke leeft voort in zijn nageslacht, maar vooral in ons hart.

Laatst aangepast ( maandag, 25 juli 2011 21:29 )  
P1120653.JPG

Specials

"Here!"

Je roept je hond en er gebeurt niets. Ken je dat gevoel? Dat kan anders!

Maar daar moet je wel wat voor doen. Wij zijn gestart met trainen op onvoorwaardelijk hier-komen volgens een systematische opbouw met een trainingsplan.

Lees meer...

Bezoekers

We hebben 25 gasten online