Borke

 
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Home Stories Specials Betrouwbaar hier-komen (video)

Betrouwbaar hier-komen (video)

E-mail Print PDF

"Here!"

SofiheadJe roept je hond en er gebeurt niets. Ken je dat gevoel? Dat kan anders!

Maar daar moet je wel wat voor doen. Wij zijn gestart met trainen op onvoorwaardelijk hier-komen volgens een systematische opbouw met een trainingsplan.

Dit hebben we gedaan op de wijze die uitgelegd wordt op de dvd die we bij de links in het artikel over de stroomband noemen.
Dan komt de hond 'alsof hij door een bij gestoken wordt' en onmiddellijk alles om zich heen vergeet, direct op je af stormen en dat heel vrolijk en blij omdat hij weet dat hij een super lekkere en grote beloning krijgt. Op de dvd wordt ook uitgelegd het verschil tussen een beloning als "cafetaria snack" (kiep er snel een klein voertje in) of echt "fine dining" (heel enthousiast verhaal erbij terwijl er een exquise voertje wordt geserveerd) en dat maakt enorm veel verschil.
Zoals alle methodes vergt het dan heel veel en heel hard trainen om het voor elkaar te krijgen en je moet het onderhouden. Voor de duidelijkheid: daar komt dus helemaal geen stroom aan te pas, alleen maar heel veel snoepjes.

Betrouwbaar hier-komen
 

Onze procedure om Sofi te roepen is nu dat we eerst kijken of ze uit zichzelf komt.
Zo niet dan een klakgeluidje in de trant van wij lopen deze kant op, meestal loopt ze dan vanzelf mee het pad op.
Komt ze daar niet op dan volgt het commando.
Terwijl ze komt gillen we enthousiast het hele bos bij elkaar, zoals je bij een puppy doet en ze komt blij aangestormd en eet gretig haar beloning helemaal op en mag gaan op het 'vrij' commando.
Komt ze niet direct dan krijgt ze een lichte correctie met de stroomband en op het moment dat ze dan alsnog aan komt stormen krijgt ze dezelfde warme ontvangst met enthousiast gejoel en een grote beloning.
In de praktijk betekent het dus dat ze vrijwel nooit een correctie krijgt, want ze komt gewoon. In dit filmpje is ze ook geen enkele keer gecorrigeerd.
Feitelijk komt het er dus op neer dat we gewoon op de klassieke positieve manier trainen met heel veel lekker voer en veel enthousiast geroep. Werkt dat een keer niet, dan hebben we nog iets achter de hand om Sofi te bereiken.
Sofi en Leo 

Laatst aangepast ( dinsdag, 13 oktober 2009 20:47 )  
P1130317.JPG

Specials

"Here!"

Je roept je hond en er gebeurt niets. Ken je dat gevoel? Dat kan anders!

Maar daar moet je wel wat voor doen. Wij zijn gestart met trainen op onvoorwaardelijk hier-komen volgens een systematische opbouw met een trainingsplan.

Lees meer...

Bezoekers

We hebben 18 gasten online